torstai 6. kesäkuuta 2013

Nyt on pakko alkaa blogata!

Niinhän siinä sitten kävi, että suunnitelmat blogin aloittamisesta 'sitten kun kaikki on valmista' täytyy heittää romukoppaan. Kotikaupungissani Istanbulissa ja muualla Turkissa tapahtuu koko ajan niin paljon, että en osaa äitiyslomasta huolimatta oikein pitää ajatuksiani irti päivän politiikasta enkä sormiani tietokoneen näppikseltä - on siis pakko tulla jakamaan ajatuksia, tietoa ja tunnelmia tänne blogiin.

Luvassa siis asiaa Turkista, lähipäivinä erityisesti laajaksi levinneistä mielenosoituksista. Katsotaan sitten vähitellen, minkälainen kokonaisuus tästä muotoutuu.

Alla kuva tältä aamulta Istanbulin keskustan Taksim-aukiolle johtavalta tieltä. 



Vasemmalla oli aiemmin kahviloita ja kaljabaareja ja mieletön määrä ihmisiä ja busseja tuli ja meni, niin kaupungin sisäistä liikennettä kuin lentokenttäkuljetuksiakin. Pitkälle ehtineet Taksimin muutostyöt, joita vastaan täällä nyt siis protestoidaan, ehtivät aivan baarien yläpuolella sijaitsevan Gezi-puiston laidalle, ennen kuin ryhmä mielenosoittajia pysäytti puskutraktorit. 

Siitä alkoivat tapahtumat, jotka ovat päivästä toiseen laajenneet ja muuttuneet massiivisiksi protesteiksi Turkin hallitusta ja sen pääministeriä, Recep Tayyip Erdoğania vastaan. Mutta kaikesta siitä enemmän pikapuoliin - tervetuloa seuraamaan!

(Pahoittelut muuten mahdollisista ja todennäköisistä tökeryyksistä tekniikan puolella, en ole käyttänyt Bloggeria aiemmin, tehdessä varmaan opin minäkin.) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti